Korstogene - Islams ekspansion og kristen modoffensiv. Frydenlund, 2016 (sammen med Michael Pihl). [Køb hos Saxo.com] [Frydenlund]

En undersøgelse af mangeårige baggrund for korstogene. Årsagerne strækker sig tilbage til islams ekspansion i Mellemøsten, Nordafrika og Øst- og Sydeuropa, der satte kristenheden under pres. Udviklingen af både en muslimsk og kristen krigerideologi gennemgås og sættes i relation til den kristne modoffensiv: Korstogene. Desuden behandles forskellige opfattelser af korstogene inden for historiefaget og populærkulturen. Bogen underbygges af en omfattende tekstsamling bestående af hundredvis af uddrag fra historiske kilder, der er frit tilgængeligt her [link].

 
 

Under Månen – Antikke verdensbilleder og religiøse livsanskuelser. Templum, 2012. [Køb hos Saxo.com] [Templum]

En undersøgelse af forholdet mellem religion og videnskab i den græsk-romerske verden. Modsat den gængse tolkning, påvises det, at de antikke kosmologier langt fra var affortryllede, men bar tydelige præg af religiøse anskuelser. Antikkens forståelse af naturen og guderne, astronomi og antropologi behandles med det formål at nå til en bedre forståelse af det antikke menneskes forhold til naturen, videnskaben og teknologien – ja, til det menneskelige liv.

 
 

Via Appia. I romernes fodspor, (m. H. Lyngberg) Templum 2012. [Læs mere]

Bogen henvender sig til rejsende og turister, der har en særlig interesse for den romerske historie og kultur og som derfor ønsker at foretage rejser og udflugter til områder, der byder på levn og seværdigheder fra den romerske epoke. Bogen indeholder billeder, overskuelige kort og udførlige bygningsplaner, der er en hjælp for læseren i forbindelse med forståelsen og oplevelsen af de enkelte seværdigheder.

 
 

 

 
 

Kontakt

 
 

 

 

 

 

 

HJEM | OM | NYT | BØGER | ARTIKLER| VIDEOER | MEDIER